Conchas

Conchas er spansk for muslingeskal. Men det er også navnet på lækre søde boller, toppet med en dej af sukker og mel, ja nærmest en småkage ovenpå bollen. I toppen er der ridset mønstre, der ligner en musling, deraf navnet.

De ikke bare smager skønt, de er også sjove at lave.

Du skal bruge evaporeret mælk, som du enten kan købe her eller lave selv – se opskrift her.

Ingredienser – du skal bruge:

  • 2,5 tsk tørgær
  • 1,25 dl. varmt vand
  • 1,25 dl. evaporeret mælk
  • 85 g. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 75 g. smør
  • 1 æg
  • 500 g. mel
  • ½ tsk. kanelTil topping:
  • 150 g. sukker
  • 115 g. smør
  • 120 g. mel
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt

I en skål blandes vand og tørgær indtil opløst. Tilsæt den evaporerede mælk, sukker, den smeltede smør, salt, æg og halvdelen af melet. Rør grundigt sammen og tilsæt derefter resten af melet. Dejen skal være smidig og elastisk. Tilsæt eventuelt lidt mere mel hvis dejen er for klistret.
Dæk til med fugtigt viskestykke og lad hæve i minimum 1 time eller indtil knapt dobbelt i størrelse.
Lav i mellem tiden toppingen. Pisk sukker og smør godt sammen med en el-pisker indtil luftigt. Tilsæt derefter melet og rør godt rundt. Del massen op i to lige store dele og bland vaniljeekstrakt i den ene halvdel og kanel i den anden.
Sæt på køl indtil brug.

Del dejen op i 10-12 lige store stykker. Form til runde boller og læg på en bageplade med bagepapir. Tryk dem let flade og lad hæve i yderligere 45-60 minutter.

Del toppingen op i samme antal kugler som der er boller. Tryk toppingen flad og læg oven på hver bolle. Det kan godt blive lidt svært at arbejde med og falde fra hinanden. Tilsæt eventuel mere mel, det plejer at hjælpe.
Rids med en skarp kniv mønstre i toppingen, for at efterligne muslingeskaller. Men kan også vælge andre mønstre, det er holdt op til en selv.

Tænd for ovnen på 190C grader og bag på midterste rille i 20 min. Bank under bollerne for at tjekke om de er færdige. Lyder det hult, er de færdige. Server, eventuel skåret over med smør på.

God fornøjelse og velbekomme.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s