En tostada er glimrende måde, at give lidt variation til de ellers lækre tortillas. Især hvis man ønsker en lidt sprødere tekstur og lidt ekstra “bid”. Det passer eksempelvis perfekt til Ceviche eller denne opskrift på Tinga de Pollo.
Du skal bruge:
- 4 tomater, hakket i tern
- 400 gram kylling
- 100 gram chorizo
- 1 løg, hakket fint
- 2 fed hvidløg
- 2 chipotlechili (fra dåse), u. stilk og kerner.
- 6-8 majstortillas, stegt sprøde i majs-, solsikkekerne- eller anden smagsneutral olie.
- Salt og peber
Til topping:
- Queso fresco, feta, salatost eller lign.
- Koriander, finthakket
- Evt. syltede rødløg/escabeche
- Evt. skiver af frisk jalapeno
Start med at tilberede kyllingen, så du efterfølgende kan trevle det let. Du kan finde en opskrift på det her. Hvis tiden er knap, kan du alternativt købe en færdigkøbt kylling stegt på rotisserie, det fungerer glimrende!
Svits løg og hvidløg i olie til det er gennemsigtigt. Hvis du bruge chorizo, tilsæt da og lad stege til gennemstegt.
Tilsæt derefter tomater og lad simre til de er bløde i konsistensen. Tilsæt efterfølgende kylling og chipotlechili (Tilsæt kun lidt chili af gangen, indtil du rammer en styrke, der passer til din smagsløg) Lad simre i ca. 10-15 min. eller indtil alle smagene er bundet godt sammen.
I mellemtiden steges tortillas i lidt olie, til sprøde. Pas på du ikke brænder dem på og pas på du ikke brænder dig på den varme olie. Lad de sprøde tostadas dryppe af på lidt køkkenrulle.
Top hver tostada med kylling, koriander, ost og eventuelt rødløg og frisk jalapaños. Server med eksempelvis bønner.
One Comment Tilføj dine