Dehydrerede tomater

…. har nødvendigvis ikke noget med det mexicanske køkken at gøre. Men det udelukker jo ikke, at vi kan tilsætte dem som lækker topping på en taco eller i en burrito.

I bogen Guerilla Tacos af Wes Avila argumenterer han i øvrigt for at kaste alt hvad der hedder “autentisk” over bord og i stedet fokusere på hvad man egentlig synes om og kan lide at spise. Jeg er helt enig og det var egentlig også tanken bag denne blog. Jeg røg så i fælden og blev dybt fascineret af netop det autentiske mexicanske køkken. Måske jeg på grund af min mexicansk-amerikanske familie, i højere grad har forbundet klassisk mexicansk med tex-mex. Men hvis der er et køkken, der har udviklet sig de sidste 8-10 år, så er det netop det mexicanske køkken. Når selv det “autentiske” er i opbrud og under konstant udvikling, bør man se sig fri for traditioner og regler og i stedet, med respekt, lave hvad man synes om.

Derfor er dehydrerede tomater oplagt sammen med kylling og crema i en taco. Top med lidt friske jalapeños, løg og koriander. Du kan i øvrigt pifte cremaen op med lidt god mayo, salt, finthakkede skalotteløg og et godt skud friskpresset limesaft. Det smager fremragende!

Du skal bruge:

  • 500 g. tomater (cherry-, San marzano-, blommetomater eller lignende)
  • Olie (solsikke- eller vindruekerneolie)
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. havsalt
  • 1 spsk. oregano, gerne mexicansk
  • Lidt timian
  • Lidt peber

Tænd ovnen på 90°.

Halver tomaterne på langs. Læg dem i et fad og hæld olie, så overfladerne på tomaterne er nogenlunde dækkede.

Bland alle krydderierne sammen og strø over tomaterne. Sørg for at fordele ligeligt.

Sæt i ovnen i minimum 2 timer og gerne 3. Jeg synes bedst om dem efter 3 timer.

Velbekomme og god fornøjelse.

Reklamer

2 Comments Tilføj dine

  1. Pernille Bøggild siger:

    Tusindtak for fantastiske opskrifter. Mange hilsner fra Pernille

    Liked by 1 person

    1. jonlynge siger:

      Selv tak og tak for hilsen – jeg lover der lander flere opskrifter snart 🙂
      Hilsen Jon

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s