…. har nødvendigvis ikke noget med det mexicanske køkken at gøre. Men det udelukker jo ikke, at vi kan tilsætte dem som lækker topping på en taco eller i en burrito.
I bogen Guerilla Tacos af Wes Avila argumenterer han i øvrigt for at kaste alt hvad der hedder “autentisk” over bord og i stedet fokusere på hvad man egentlig synes om og kan lide at spise. Jeg er helt enig og det var egentlig også tanken bag denne blog. Jeg røg så i fælden og blev dybt fascineret af netop det autentiske mexicanske køkken. Måske jeg på grund af min mexicansk-amerikanske familie, i højere grad har forbundet klassisk mexicansk med tex-mex. Men hvis der er et køkken, der har udviklet sig de sidste 8-10 år, så er det netop det mexicanske køkken. Når selv det “autentiske” er i opbrud og under konstant udvikling, bør man se sig fri for traditioner og regler og i stedet, med respekt, lave hvad man synes om.
Derfor er dehydrerede tomater oplagt sammen med kylling og crema i en taco. Top med lidt friske jalapeños, løg og koriander. Du kan i øvrigt pifte cremaen op med lidt god mayo, salt, finthakkede skalotteløg og et godt skud friskpresset limesaft. Det smager fremragende!
Du skal bruge:
- 500 g. tomater (cherry-, San marzano-, blommetomater eller lignende)
- Olie (solsikke- eller vindruekerneolie)
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. havsalt
- 1 spsk. oregano, gerne mexicansk
- Lidt timian
- Lidt peber
Tænd ovnen på 90°.
Halver tomaterne på langs. Læg dem i et fad og hæld olie, så overfladerne på tomaterne er nogenlunde dækkede.
Bland alle krydderierne sammen og strø over tomaterne. Sørg for at fordele ligeligt.
Sæt i ovnen i minimum 2 timer og gerne 3. Jeg synes bedst om dem efter 3 timer.
Velbekomme og god fornøjelse.
Tusindtak for fantastiske opskrifter. Mange hilsner fra Pernille
LikeLiked by 1 person
Selv tak og tak for hilsen – jeg lover der lander flere opskrifter snart 🙂
Hilsen Jon
LikeLike