Sonoran hot dog

Alt godt mødes i denne skønne variation af den klassiske hot dog. Jeg er ingen novice ud i den traditionelle danske ristede hotdog. Det er jeg til gengæld med denne version, der er bedst kendt i byen Tucson, Arizona i USA. Den har dog sin oprindelse i Hermosillo i den mexicanske stat Sonora, deraf navnet.

Der findes flere udgaver, men grundlæggende er det noget så simpelt som en pølse svøbt i bacon, lagt i et brød med frijoles og toppet med salsa. Denne er også toppet med guacamole og lidt ekstra bacon. De fås også toppet med mayo, sennep og salsa verde. Og hvis vi søger lidt mere, vil vi kunne finde yderligere et hav af andre variationer. Men lad os holde det lidt simpelt til en start.

Jeg har valgt en klassisk grillpølse, men du kan også bruge en lækker oksekødspølse eller sågar chorizo. Det er helt op til dig.

Du skal bruge:

Tænd ovnen og gør en pande klar.
Lav salsaen og guacamolen og mos bønnerne godt.
Svøb derefter bacon om pølserne og steg på panden.
Varm derefter brødene i ovnen og skær dem på langs.

Selve rækkefølgen på samlingen af hotdog’en er helt op til dig. Men her et bud:

Smør et lag bønner i bunden af det flækkede brød, derefter pølsen og top med guacamole og salsa. Læg eventuelt et par skiver chili og – hvis du lyst – lidt sennep og eventuelt mayo på toppen.

Velbekomme og god fornøjelse.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s