Torta Ahogada

Torta Ahogada betyder “druknet torta”. Umiddelbart giver det navn ingen mening, indtil man hører historien bag.

Vi skal tilbage til byen Guadalajara i Mexico i begyndelsen af 1900-tallet, hvor en lokal gadesælger tabte en torta med carnitas ned i en bøtte med salsa. Det skræmte ikke kunden, der elskede kombinationen af kød og sprødt brød overhældt med salsa. Snart spredtes ordet om de skønne “druknede” tortaer.
Sidenhen er Torta ahogada blevet en klassiker. Den fås i variationerne “media ahogada” (halv druknet) eller “bien ahogada” (godt druknet, hvor hele tortaen er dyppet grundigt i salsaen)
Den laves traditionelt med brødtypen birote, der har en hård crunchy overflade og meget blød krumme. Du kan dog fint bruge telera, ciabatta eller baguette (som jeg har gjort på billedet)  Den er let at lave, men den kræver dog lidt forberedelse, da de enkelte elementer kræver lidt tilberedelsestid.

Du skal bruge:

Lav carnitas efter denne opskrift.

Sylt derefter løgene i limesaften, se opskrift her.

Kog tomaterne i rigeligt vand indtil de er let møre, cirka 20-25 minutter. Lad køle og blend grundigt med 1 fed hvidløg, et nip salt og sukker. Tilsæt efterfølgende oregano og smag til med salt og peber.

Varm brødet på en pande. Smør mayonaise på den øverste halvdel og eventuelt bønner på underbollen.
Top underbollen med kødet og de syltede løg. Læg bollen oven på og hæld tomatsalsen over, tilsæt derefter arbolsalsaen i den ønskede mængde og styrke.

Spis med kniv og gaffel eller … brug rigeligt med servietter.

Rigtig god fornøjelse.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s