En skøn risdrik, der nydes afkølet og passer perfekt til en varm sommerdag.
Drikken stammer oprindeligt fra Egypten, hvor den blev lavet af “jordmandler, på engelsk kaldet “tigernuts” og på spansk “chufa”. Drikken fandt senere sin vej til Spanien, hvor man stadig kan købe “Horchata de chufa”, altså en horchata lavet på jordmandler.

Spanierne bragte drikken med sig til Mexico, hvor den udviklede sig til at indeholde ris i stedet for nødder. Dog findes der et utal af variationer af Horchata i både Mexico og resten af Latinamerika, hvor mandler, sesam, cashewnødder og peanuts blandt andet også er en del af opskriften.
———————————————————
Forberedelse: 8 timer
Tilberedning: 15 min.
———————————————————
Du skal bruge:
- 4 dl. ris
- 2 kanelstænger
- 1 liter vand
- 3,5 dl. mælk
- 2 tsk. vanilieekstrakt
- 1-1,5 dl. sukker
- Stødt kanel
- Blend ris, vand og begge kanelstænger grundigt i en blender.
- Sæt til side natten over eller min. 8 timer
- Rør rundt i blandingen og si ris og kanelstænger fra. Brug et klæde, da de små dele let ryger igennem sien
- Tilsæt mælk og vanilieekstrakt
- Server afkølet med isterninger og stødt kanel på toppen.
Rigtig god fornøjelse.