Frijoles

Frijoles er ikke til at komme udenom i det mexicanske køkken. Og det er der heller ingen grund til at gøre, for det er en skøn sidedish, der gør sig godt sammen med ris, som tilbehør til en taco. Frijoles passer også glimrende i en burrito.

Du skal regne med lidt forberedelsestid, da bønnerne både skal ligge længe i blød og koge i flere timer. Det er dog ventetiden værd.

Du skal bruge:

  • 500 g. pintobønner eller andre sorte bønner
  • 2 spsk. røget paprika
  • 2 spsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 2 løg, det ene skåret i 2 halve, det andet finthakket
  • 2-3 fed hvidløg
  • 5-6 skiver bacon

1. Læg bønnerne i blød natten over eller min 12 timer.

2. Hæld vandet fra bønnerne.

3. Svits baconskiverne i en tykbundet gryde indtil gyldent.

4. Hæld bønner i gryden, dæk med vand og tilsæt løg, hvidløg og krydderier.

5. Lad simre under låg i 2 timer.


6. Hæld vandet fra bønnerne og fjern løg og bacon. Gem lidt (3-4 dl.) af vandet fra gryden, det er nemlig fuld af smag.

7. Varm olie på en pande, tilsæt hakkede løg og steg indtil let brune.

8. Tilsæt bønnerne.

6. Mos bønnerne godt. (Brug en kartoffelmoser eller bunden af et solidt glas.

7. Tilsæt lidt af vandet til bønnerne og forsæt med at mose og røre godt rundt. Fortsæt indtil ønskede konsistens.

7. Server til tacos eller burritos. Top eventuelt med lidt queso fresco, parmesan eller god cheddar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s