Chilisauce

on

Chili gør underværker og i rette mængde og sammensætning kan de skabe ren magi. Ja, måske lidt store ord, men jeg elsker chili. Det handler ikke om styrke for styrkens skyld, men derimod om al den smag, der ligger bagved, under og over styrken. Det er netop en af de ting jeg elsker ved det mexicanske køkken, hvor chili i højere grad handler om smag en bare styrke.

Denne chilisauce består af 5 forskellige chilier. Blandingen giver en virkelig bred smag og dybde, synes jeg. Og hvad bedre er, der er også en lille smule tequila i.

Du kan bruge den som ekstra pift til stort set alle retter på denne side, den spiller virkelig godt sammen med en pico de galla eksempelvis.

Du skal bruge:

  • 2 stk. anchochili
  • 5 chipotlechili
  • 6 friske habanero
  • 4 friske jalapeños
  • 20 tørrede birds eye chili
  • 5 tomater
  • 1 rødløg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • Saft fra 2-3 limes
  • Lidt æblecidereddike
  • 2 spsk tequila, svarende til 2,5 cl

1. Gør en bradepande med bagepapir klar og tænd oven på 160°

2. Halver tomater og løg og læg med skindet nedad på bagepapiret, sammen med, hvidløg, habaneroer og jalapeños

3. Sæt i ovnen i 60 min. eller indtil let brankede.

4. Tænd i mellemtiden en pande ved medium til høj barme og rist de tørrede chilier. De skal ikke være sorte, men have et skud varme for at frigive smag og duft.

5. Læg Birds Eye-chilierne til søde og læg ancho- og chipotlechiloer i blød i ca. 30 min. Fjerne derefter still og kerner. Gem min. 2 dl. af vandet.

6. Tag de nu stegte tomater, chili og løg ud af ovnen. Fjern stilke fra chilierne.

6. Blend alle ingredienser sammen. Tilsæt lidt af det resterende vand fra de tørrede chilier, hvis nødvendigt.

7. Smag til med salt og limejuice.

Rigtig god fornøjelse.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s