Ordbog

Denne side vil løbende blive opdateret med ord, udtryk, links til køb af ingredienser, e.t.c.

Achiote
Achiote er en paste lavet på annattofrø. Den kan købes her. Smagen er meget speciel, så man kan ikke erstatte achiote med eet enkelt krydderi. Et godt alternativ er:
– 1 teske paprika
– 1 teske hvidløgspulver
– 1 teske limejuice
– ½ teske salt
– ½ teske løgpulver
Mix sammen til een fin samlet masse.

Epazote (på dansk: “gåsefod”)
Mexicansk urt med en parfumeret og citrusagtig smag. Den har været brugt i det mexicanske køkken i tusinder af år. Den kan spores helt tilbage til aztekerne, der brugte den til madlavning og medicinske formål.
Kan købes her

Queso fresco (på dansk: “frisk ost”)
En mexicansk ost, der traditionelt fremstilles af rå komælk eller en kombination af ko og gedemælk. Smagen er forholdsvis neutral – frisk, lys, mælkeagtig, og mild. Kan ikke købes i danske butikker, men kan erstattes med feta eller ricotta.

Masa Harina
Mexicansk majsmel, der adskiller sig fra “normalt” majsmel ved at de hele majs koges med kalk inden melet males. Kalken gør majsene blødere og forstærker aroma og smag.. Masa harina kan kan ikke erstattes af anden type majsmel.